23 січня відбувся конкурс з усного рахунку Міксіке

615

23 січня відбувся онлайн-конкурс усного рахунку. Він проводиться на естонській платформі Міксіке, що з естонської перекладається як «чомучка». Україна бере участь у ньому з 2014 року.

Спочатку платформа Міксіке була створена для учнів молодших класів для того, щоб навчити їх швидко, а, головне – правильно рахувати усно. Потім естонці поширили свій досвід на всю країну. Учень Антон Горлевський вперше переміг, і запевняє – це дуже цікавий та розвиваючий конкурс.

Маріна Лопатіна – учениця п’ятого А класу – розповідає, до омріяної перемоги у конкурсі Міксіке їй не вистачило декілька балів. Але на достягнутому вона не зупиняється. Попереду ще багато тренувань та нових звершень.

Переможець конкурсу та учень гімназії Ігор Воєділов розповідає, спочатку йому не вдавалося обчислювати приклади так швидко, але наполегливість та тренування взяли гору. І ось диплом переможця у нього в руках.

Директор та вчитель математики планують організувати подібний чемпіонат у гімназії серед команд у березні-квітні цього року і залучити до цієї справи якомога більше учнів.

" " " "