У КП “Аеропорт Хмельницький” займатимуться вантажними рейсами

Керівництво Хмельницького аеропорту в умовах карантину надаватиме перевагу вантажним рейсам

1207

Нещодавно КП “Аеропорт Хмельницький” пройшло перевірку в Державіаслужби та отримало “зелене світло”. Однак для здійснення пасажирських та вантажних перевезень повинна бути виконана обов’язкова умова – наявність пожежного посту з відповідною техніко. Нині стало відомо, що підприємство отримало пожежний автомобіль, який вже може стати на чергування. Про це повідомило видання “Хмельницький TIMES”.

Техніку була придбана та привезена з Польщі силами активістів та волонтерів.  Таким чином, за словами директора КП “Аеропорт Хмельницький” Валерія Сороки, ця обов’язкова умова для подальшої сертифікації була виконана.

Однак у працю усіх подібних підприємств внесла свої корективи пандемія коронавірусу та карантин. Враховуючи обставини перший заступник голови обласної ради Володимир Гончарук переконаний, що наразі Хмельницькому аеропорту потрібно буде робити ставку саме на здійснення вантажних перевезень.

“Для обласної влади та аеропорту пріоритетною метою на наступні кілька років є отримання дозволів на вантажні авіаперевезення. Адже поруч біля міста формується глобальний логістичний хаб, який включає уже діючий інноваційний термінал Нової Пошти та логістичні термінали АТБ і Епіцентру, які плануються побудувати”, – каже Володимир Гончарук.

Станом на сьогодні КП “Аеропорт Хмельницький” вже отримало допуск до експлуатації злітно-посадкового майданчика для малих повітряних суден.

Дивіться також: В агенції регіонального розвитку розповіли про результати конкурсу на кращу ідею

Наступним кроком, за словами директора Валерія Сороки,  буде продовження виконання заходів для підготовки підприємства до сертифікації на обслуговування великих літаків на території хмельницького летовища.

" " " "