Сонячна енергія від студентів. Ідеї встановлення у Хмельницькому презентувала молодь.

1105

Енергія сонця на даху. Хмельницькі студенти активно цікавляться впровадженням сонячних електростанцій. Для цього досліджують  потенціал природніх стихій та роблять розрахунки. Як наслідок – пишуть цікаві проекти. Саме такими здобутками можуть похизуватися студенти ВПУ №25. Вони спільно  із педагогами планують встановити сонячну електростанцію на даху свого навчального закладу.

Природні ресурси треба берегти та раціонально використовувати. Саме про це задумується молодь. Студенти ВПУ №25 за два тижні дослідили, як можна енергію сонця перетворити на електричну та як можна на цьому заробити, встановивши панелі на даху навчального закладу. Для цього провели ряд досліджень.

За зеленою енергетикою майбутнє, переконані юнаки. Саме тому у своїй роботі бачать велике практичне застосування.

Вже не вперше студенти та педагоги закладу приділяють увагу використанню альтернативних джерел енергії. Ось така от портативна сонячна електростанція – теж їхня розробка. Невеличка панель виробляє струм потужністю 25 Вт.

В навчальному закладі не лише прагнуть встановити  сонячну станцію для виробництва електроенергії, а й створити практичну базу для підготовки майбутніх спеціалістів.

У навчальному закладі уклали меморандум із Хмельницьким енергетичним кластером. Також  тут планують шукати кошти для фінансування своїх проектів.

 

" " " "