25-27 вересня у Старій фортеці Кам’янець-Подільського відбудеться ювілейний музичний фестиваль Respublica

1056

Близько 100 гуртів, 5 сцен та 10 міст України. Цього року фестиваль Respublica змінює свій формат. Пандемія коронавірусу внесла свої корективи у фестивальне життя не однієї країни. Хмельницький не став виключенням. Тому, десятий ювілейний фестиваль повертається у Кам’янецьПодільський.

Музика, стрітарт та нові форми самовираження. Цього року наймасштабнішому фестивалю Хмельниччини – Respublica виповнюється десять років. Через пандемію організатори змушені оpen air замінити на онлайн. Та обіцяють від цього якість не постраждає. Навпаки, хочуть здивувати усіх яскравим шоу, адже, переконані, показувати просто музику буде сумно для глядача.

Нині вже звичайним онлайнвиступом нікого не здивуєш. Тому організатори хочуть наситити фестиваль сучасними технологіями. Відтак, глядачі зможуть напряму долучатися до життя на фестивальному майданчику завдяки персональному гідуаватару.

А також у програмі – панорамні онлайнстріми з гримерок, виступи гуртів на вежах фортеці та навіть на повітряній кулі. Також організатори залучають професіоналів з візуальних проєкцій та digital art. Таким чином прагнуть збільшити кількість глядачів і артистів.

Організатори фестивалю називають 2020-ий переломним для всієї музичної індустрії. Відтак, вирішили відмовитися від дороговартісних хедлайнерів і зробити акцент на молодих та видовищних гуртах. Чимало музикантів залучили з цьогорічного Євробачення. Тож, у самому Кам’янці виступить щонайменше 70 українських та закордонних гуртів. Ще кілька десятків виконавців долучаться до фестивалю дистанційно.

Глядачі таки будуть. Організатори наголошують, будь-хто може виграти vipквиток у фортецю, або стати волонтером. Для цього необхідно зайти на головну сторінку фестивалю і заповнити відповідну анкету, або пройти квест.

 

" " " "