Соціальне таксі: благодійники збирають кошти для діток із особливими потребами

1655

Дитяче соціальне таксі. Благодійний фонд «Карітас» започаткував збір коштів на придбання спеціально обладнаної автівки для перевезення дітей із особливими потребами. Її вартість – не захмарна – 18 тисяч доларів. Утім, як-то кажуть, на дорозі вони не валяються. Допомогти може кожен охочий: на рахунку – кожна гривня. Благодійники певні, хмельничани – далеко небайдужі люди. Адже, раніше уже проводили збір коштів на подібні авто. Соціальне таксі для інвалідів працює у обласному центрі не один рік. В наявності – три автівки, котрих на сьогодні не вистачає.

Зовні – звичайний пасажирський бус, а всередині – на щастя, невідомі для здорових людей пристрої. Саме так виглядає одна із трьох автівок соціального таксі від «Карітасу».

Нічого надзвичайного, утім, для візочників така конструкція – не забаганка, а необхідність.

Візочника піднімають і він уже в автівці. Вона передбачена для 4 візків, утім, пасажирів, зазвичай – значно більше.

Пан Михайло за кермом такої автівки давно, каже, пасажирів не бракує. Адже, людині на візку доступ до громадського транспорту – обмежений. Виключення – лише нові тролейбуси і то – не завжди.

Зважаючи на це, соціальне таксі замовляють не пізніше ніж за добу. Люди, котрі мають право користуватися, а це – віз очники, інваліди першої групи, не завжди їдуть тоді, коли хочеться. Хоча у «Карітасі» для їхнього комфорту роблять усе можливе. Кажуть, тому і хочуть – окрему автівку для дітей. Малечі, як і дорослим із особливими потребами, потрібна, по-перше, реабілітація, а, по-друге, – дитинство.

Ціна питання – 18 тисяч доларів. Кошти уже почали збирати. Допомогти зголосився волонтерський лідерський рух. Допомогти може і кожен охочий.

Рахується кожна гривня. Тому, навіть відмова від вранішньої кави допоможе зробити не просто гарну, а таку потрібну справу.

 

" " " "