29 серпня оголошено Днем пам’яті захисників України.

795

29 серпня оголошено Днем пам’яті захисників України. Відповідний Указ підписав Президент Володимир Зеленський. Цього дня у всій країні вшанували полеглих воїнів. У Хмельницькому присутні на заході поклали  квіти  до Меморіалу та взяли участь у жалобній панахиді.

Зранку до меморіалу на майдані Незалежності прийшли сотні людей. Хвилиною мовчання присутні вшанували тих, хто загинув за рідну країну.

29 серпня оголошено днем пам’яті  захисників України. Пані Вікторія у російсько-українській війні втратила брата. Снайпер спецназу Богдан Бігус ціною власного життя врятував 8 побратимів.

За офіційними даними, в Іловайську загинули 366 українських бійців, півтисячі отримали каліцтва, сотні потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти. Саме 29 серпня , 5 років тому Україна втратила найбільше захисників.

Вшанування героїв на площі пройшло без промов чиновників, але зі сльозами рідних. Присутні загиблих родичів досі не можуть змиритися з втратою. Щодня ворожі обстріли забирають найкращих. Заходи продовжились на кладовищі у Раковому. Там священники помолились за душі померлих воїнів.

" " " "