29 жовтня відзначають Всесвітній день боротьби з псоріазом. 

597

29 жовтня відзначають Всесвітній день боротьби з псоріазом. Такий діагноз мають більше ніж 7 тисяч жителів нашої області.  Аби привернути увагу до цієї проблеми, лікарі-дерматологи провели щорічну акцію. Вони безкоштовно оглядали усіх бажаючих у самому центрі міста.

Поінформований – значить озброєний.  Лікарі Хмельницького обласного шкірно-венерологічного диспансеру провели щорічну акцію до Всесвітнього дня боротьби з псоріазом.  Намет розгорнули у самому центрі міста. Пройти безкоштовне обстеження та проконсультуватись з лікарем мав змогу кожен бажаючий.

Дізнатись більше інформації прийшла й пані Наталя. Її син на цю недугу хворіє 9 років. Проте до лікарів не звертався. А самолікування не дало ніякого результату.

Тож проведення таких заходів є досить важливим, додає жінка. Адже крім детальної інформації про хворобу, їй розповіли в який заклад  і до якого лікаря можна звернутись по допомогу.

Станом на сьогодні діагноз псоріаз мають  більше ніж сім тисяч жителів нашої області.  Це і діти, і люди молодого віку. Проте це лише офіційні дані. Насправді ж хворих значно більше.  Досить часто люди користуються порадою друзів та інтернету. І звертаються до спеціалістів на пізніх стадіях. Тож медики радять не зволікати, адже  захворювання – невиліковне. Але при ранній діагностиці  можна досягти бажаних  результатів.

Загалом огляд у лікарів-дерматологів пройшли близько сотні хмельничан.

 

" " " "