3 замість 20… Хмельницька міська рада відшкодує відсотки за кредити підприємцям

1037

Кредити, як у Європі…. Хмельницька казна відшкодовуватиме відсотки за банківські позики підприємцям. Таке рішення ухвалила міськрада на останній сесії. Нині ж мер Хмельницького підписав Меморандум про співпрацю у цьому напрямку із сімома представництвами українських банків. В середньому вони пропонують кредити із двадцятьма відсотками річних. Та за допомогою міського бюджету підприємець сплачуватиме лише три.

Ось так міський голова Хмельницького підпису меморандум про співпрацю одразу із сімома українськими банками. Фактично – це стане початком кредитування підприємництва у Хмельницькому, як у Європі.

Минулого року міська рада  вже пропонувала місцевим підприємцям відшкодовувати відсотки за кредити. Для цього у бюджет також закладали мільйон гривень. Та ідея, мабуть, не припала до душі хмельничанам – грошима не скористалися. Банкіри кажуть, через складність процедури. Нині її максимально спростили, якщо підприємець відповідає спеціальним критеріям. Про них він дізнається безпосередньо у банку.

Представники ще одного державного банку –«Ощадного» зауважують, хмельницька програма не унікальна. Подібні запроваджені  більшості обласних центрів. Особливо активно послуговуються відшкодуванням відсотків за позики у сусідній Вінниці.

" " " "