Співпраця фермерів та влади – на Хмельниччині стартував аграрний форум.

963

Потужна платформа для розвитку агробізнесу. Саме такою є наша область на карті країни, адже щороку збільшує валові  показники продукції. Хмельниччина займає перше місце за розведенням великої рогатої худоби та утримує лідерство за врожайністю зернових.  А от надати кредити малим фермерам та знайти шляхи збуту продукції обіцяє держава. Саме тому фермери та представники Мінагрополітики  обговорили  шляхи співпраці, аби бізнес на наших землях був перспективний та чесний.

Прибутки та задоволення від роботи – це те, що в ідеалі має отримувати кожен  бізнес, в тому числі аграрний. Сотні фермерів приїхали до Хмельницького на обласний форум, аби поговорити про сировину, шляхи збуту та підтримку  держави. Аграрії є суттєвими наповнювачами обласного бюджету  – майже половина  відрахувань йде у казну  з їхніх податків. Тому підтримати виробника – завдання виконавчої влади.

Серед  основних проблем галузі – невисока  заробітна плата, непрозоре нарахування оренди за паї та рейдерські захоплення земельних ділянок конкурентами. Тому зустрічі такого формату – шляхи до порозуміння та підтримки бізнесу, запевнив голова адміністрації.

Без грошових позик в обробітку землі та вирощенні продукції ніяк, адже природні катаклізми ніхто не відміняв. Як запевнив заступник профільного Міністра, який завітав на зустріч з аграріями, держава  передбачила 500 мільйонів на компенсацію відсоткової ставки по кредитах.

Шляхи збуту продукції  для вітчизняних виробників  – гарний стимул для ведення бізнесу. Їх напрацьовують  економісти, аби якісне зерно, молоко та м’ясо знаходило не лише нових споживачів, а й визнання Хмельниччини, як потужної аграрної області.

" " " "