30-ЛІТТЯ ГОСПІТАЛЮ

589

Осередок чуттєвості та милосердя. Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни відзначив ювілей. Саме 30 років тому медичний заклад відчинив свої двері для пацієнтів. За цей час шпиталь прийняв 170 тисяч учасників Другої Світової, афганців та чорнобильців, а, починаючи з 2014-го року, 16 тисяч воїнів російсько-української війни.

Ось цей медичний заклад почали будувати ще при Радянському Союзі і то випадково. Шпиталь мав би з’явитися у Хмільнику, втім через помилку у документах будівництво стартувало у Хмельницькому районі.

Людмила Пінчук медичний заклад очолювала з 1992 року до 2015-го. За 23 роки, розповідає, вдалося чимало. З року в рік потроху оновлювати матеріально-технічну базу та найважливіше – згуртували колектив. Саме цей колектив створив ім’я та авторитет госпіталю ветеранів війни.

Ніна Цісар – одна з таких працівниць. У госпіталі – з першого дня відкриття. Спершу була медсестрою, а вже 24 роки – головна медсестра.

І так вже три десятиліття. Саме у 2021-му Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни відзначає 30-річний ювілей. За цей час шпиталь прийняв 170 тисяч учасників Другої Світової, афганців та чорнобильців, а, починаючи з 2014-го року, і воїнів російсько-української війни.

На жаль, війна триває, чи не щодня є поранені, тож роботи у медиків не меншає. Вони вже 30 років діляться частинкою душі. Кожен, хто потрапляє до шпиталю, отримує не лише лікування, а й чуттєвість, милосердя та справжню дружню підтримку.

Подяки та найкращі слова. Саме так вітали лікарів. З нагоди 30-річного ювілею за багаторічну працю та високу професійну майстерність ангелів у білих халатах відзначили грамотами та подарунками.

" " " "