ПАЛІЯМ ТРАВИ СТОП!

342

Спалювати означає шкодити. Осінь – пора, коли мешканці приватних будинків завершують збирання урожаю. Разом з тим розпочинають шкодити природі, спалюючи суху рослинність. Аби побороти такі правопорушення та попередити масштабні пожежі рятувальники спільно із працівниками екологічої служби вирушили у рейд. Чи знайшли порушників?

Задля профілактики та протидії. Рятувальники, екологи та правоохоронці шукали паліїв сухої рослинності. За допомогою квадрокоптера оглядали території на наявність задимлень та вогнищ. Для людей також підготували інформаційні листівки, у яких зазначено всю шкідливість спалювання рослинності.

Спалювання рослинності неабияк шкодить природі. Разом із димом у повітря викидаються шкідливі та токсичні речовини, які впливають на зміни у кліматі й не тільки.

Полегшують роботу з пошуку паліїв коптери. З їх допомогою учасники рейду фіксували задимлення й визначали точну адресу місця порушення.

З квадрокоптера інспектори виявили декілька точок задимлення. На одній із них зустріли чолвіка. Каже – палив не він, а його сусідка.

Палія змусили загасити вогнище й поки що попередили про чималий штраф. Та увагу рятівників привернули сірі клуби диму у напрямку села Копистин. На місці знову запускають коптер. І знаходять місце вогнища. Поряд помітили й ще одного палія. Тут попередженнями не обійшлось.  Відмовка у  всіх однакова – не знали й не чули, що спалювати рослинність шкідливо й протизаконно.

Аби знизити кількість займань, котрі трапляються через легковажність громадян, надзвичайники здійсюють інйормаційно-роз’яснювальну роботу серед населення. За статистикою кількість пожеж у екосистемах в порівнянні із 2020 роком зменшилась вдвічі.

 

" " " "