300 тисяч на скейт-парк.

2043

Розгінки, поручні та рампи. У Хмельницькому нещодавно облаштували перший скейт-парк. Він знаходиться за палацом творчості дітей та юнацтва на вулиці Свободи, 2/1. Туди злітається молодь зі всього міста, аби покататися. Поки він єдиний. Об’єкти  розраховані на початківців скейтбордистів, велосепидистів  та інших екстрималів.

Розворот на 360 градусів – це один із трюків, який виконує цей молодий хлопець. Знайомтесь – Владислав. Він вже кілька років катається на самокаті. Та перш ніж обрати саме його, спробував усі доступні  види транспорту. За виглядом засіб нагадує звичайний самокат, який є майже в кожної дитини. Та професійний значно відрізняється від дитячого. Головне – це матеріал, з якого виготовляють деталі  та зовсім немаленькі кошти, які потрібні на нього. Свого Влад збирав власноруч, та й кататися вчився сам. Каже, на початку дуже допомагали відеоролики з ютуба.

Також молодь обирає BMX. Цей двоколісний адаптований до екстремального катання та трюків. Він має значну перевагу над звичайними велосипедами.

Та от купити велосипед – ще не означає навчитися ним керувати. Усе починається із малого.

Переважна більшість хлопців за плечима мають по кілька років стажу екстрим-катання, а от Дмитро – тільки шість місяців. Зацікавився цим випадково, коли побачив у місті біміксерів. Тоді і зародилася думка спробувати самому. Каже, поки все виходить, тому і цікаво.

Не поступається в популярності і вибір роликових дошок. Скейти мають велику різновидність і розраховані на різні поверхні катання. Обираючи собі такий транспорт, теж необхідно знати певні секрети.

Це поки перший та єдиний майданчик, куди молодь може прийти, аби покататися. Він безкоштовний та відкритий для усіх. На його реконструкцію з міського бюджету виділили триста тисяч гривень.

Якщо кількість активних екстрималів збільшиться,  влада обіцяє побудувати ще один скейт-парк.

Щоправда, хлопці просять, аби зверху звернули увагу ще й на відсутність сміттєвого баку на території парку.

" " " "