31 мільйон гривень за три місяці… У Хмельницькій області активно стягують аліменти із юродивих батьків

1005

31 мільйон гривень за три місяці… У Хмельницькій області активно стягують аліменти із юродивих батьків, тих, що породили, а виховувати, або ж бодай фінансувати власну дитину, навідріз відмовляються. Трохи більше, як місяць тому, 6-го лютого в дію вступив новий закон щодо посилення примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів, і вже 12 мільйонів вдалося повернути опікунам дітей. Всього у області налічують 18 тисяч громадян, котрі повинні сплачувати аліменти, з них понад 5 з половиною тисяч – боргують власним дітям по більш, як три місяці. А є й такі, що не платять більш як десятиліття.

П’ятнадцять років без матеріальної підтримки батька виховувала сина пані Ольга. Чоловік уникав сплати аліментів, та нещодавно, завдяки новому закону про посилення примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів і зокрема, роботі нинішнього виконавця, чоловіка примусили заплатити кошти власній дитині.

Нарахували чоловікові 25% від доходу. Йому, як офіційно безробітному вираховували суму від мінімальної зарплатні. Нині ж виконавча служба має арсенал засобів, що здатні примусити сплатити кошти: це і заборона виїзду закордон, право на керування автомобілем, і право на володіння зброєю чи  полювання.

Радник міністра юстиції Ігор Алексєєв запевнив – захист материнства й дитинства – у пріоритеті правничої служби, тому виконавців, котрі не виконують своєї роботи просто звільнятимуть.

А тим часом у місті Хмельницькому виконавцям вдалося з чоловіка  стягнути аліменти за десять років – понад сто двадцять тисяч гривень. Подібна ситуація трапилася й на Красилівщині. Гроші відшкодовують через продаж рухомого чи нерухомого майна боржника.

Нині в виконавчій службі краю нараховують 18 тисяч аліментників, з них п’ять із половиною заборгували власним дітям гроші за понад три місяці. Із них відповідно три тисячі сто не платять аліментів понад півроку, от із ними безпосередньо  тісно працює виконавча служба. По кожному із них винесено по чотири постанови.

Додатково склали понад дві сотні адмініпротоколів на суспільно корисні роботи, а ще у злісних боржників відбирають майно.

 

" " " "