Дій і говори! – У Хмельницькому відбувся фінальний дебатний турнір серед активної молоді.

1370

Проблеми гендерної рівності, екології та нетрадиційного кохання. Молодь Хмельниччини намагалася знайти шляхи вирішення гострих проблем українського суспільства. В обласному центрі відбувся фінальний етап дебатного турніру під назвою «Дій і говори!». Захід відбувався у форматі британських парламентсько-урядових дебатів. Кожен з учасників мав можливість висловитися і поставити опонентам незручні питання.

Гостро і по ділу!  Молоді, активні і прогресивні подоляни пробують себе у ролі парламентарів та урядовців. Тема дня – чи надавати юридичне визнання представникам ЛГБТ спільноти. Урядники аргументують «за», спираючись на позитивний європейський досвід.

Опозиція тим часом апелює – українське суспільство, на відміну від європейців, до цього ще не готові.

Тим часом поки уряд і опозиція намагаються знайти консенсус, за процесом пильно спостерігає третя сторона  – суддя, що ставить бали і визначає переможців. А щодо тем для дискусії, то їх обирали шляхом голосування самі учасники турніру. Словом, усе цивілізовано і демократично.

Подібний формат дебатів вважається класичним  і родом з Британії. Організатори турніру кажуть, завдання проекту – змусити молодь думати і навчитися висловлювати вільно свою позицію.

 

 

" " " "