Як навчальні заклади Хмельницького готуються до нового навчального року?

1242

200 гривень на школярика, відремонтовані спортивні майданчики та оновлені харчоблоки – хмельницька освіта готується до старту нового навчального року. Серед новацій – скасування шкільної форми, нова навчальна програма та медичні довідки для учнів.

За два тижні знову до школи. Заклади освіти обласного центру активно готуються до старту навчань. Перше за що взялися – ремонт і реконструкція спортивних майданчиків. Під оновлення потрапило14-ть шкільних стадіонів.

Зміни торкнулися і харчоблоків. Ремонти тривають у їдальнях двох шкіл міста, ще у  чотирьох добудовують корпуси.

Окрім того, у новому навчальному році відмінили шкільну форму. Однак, попри це, школи все ж мають право, за погодженням батьків, ввести дрес-код для учнів. А ще до навчального закладу не прийматимуть без наявності усіх необхідних щеплень і медичної довідки про стан здоров’я дитини. Також зміни торкнулися і самої навчальної програми. По-новому готуватимуть учнів 2-х, 6-х і 11-тих класів.

Аби не збирати з батьків на фонд школи з міського бюджету і надалі виділятимуть кошти. Торік на кожного школярика давали 100 гривень. Наразі суму збільшили вдвічі.

 

" " " "