На посту у Війтівцях ловили порушників

2616

Великогабаритний вантаж, сільськогосподарська техніка та перевезення організованих груп дітей. У Хмельницькій області з’явилося ще одне нововведення. На автодорозі Стрий-Знам’янка, зокрема на посту у Війтівцях, працівники Укртрансбезпеки та хмельницькі копи влаштували профілактичний рейд.

У Хмельницькій області з’явилося ще одне нововведення. На автодорозі Стрий-Знам’янка, зокрема на посту у Війтівцях, працівники Укртрансбезпеки та хмельницькі копи влаштували профілактичний рейд.

При цьому, особлива увага приділяється перевезенню дітей. Часто-густо неповнолітніх на відпочинок везуть без необхідних дозволів. Також перевіряють технічну справність авто. За роки роботи, кажуть працівники Укртрансбезпеки, на око можуть визначити, чим дихає той чи інший автомобіль.

Та порушують не лише при перевезенні дітей, досить часто без відповідної ліцензії та чітко визначеного маршруту здійснюють і пасажирські перевезення.

При таких перевезеннях не видається квиток. Тобто своєрідного страхового полісу пасажир немає і у разі якоїсь пригоди на дорозі абсолютно незахищений. Окрім водіїв пасажирських перевезень, льодяник бачать і водії, котрі везуть великогабаритний вантаж, сільськогосподарську техніку та вогненебезпечні речовини. Щоправда, не профілактикою єдиною.

Якщо водій нічого не порушив і з документами все гаразд – його не затримують, якщо ж немає ліцензії, дозволу, накладної або інших паперів – складають адміпротокол. Тоді кермувальник зобов’язаний сплатити штраф. А це, до слова, гроші немалі, від кількох сотень до декількох тисяч гривень.

 

" " " "