Звіт юстиції .

1832

Сказано – зроблено. Головне управління юстиції в Хмельницькій області підбило підсумки своєї роботи за перше півріччя.  Реформування правничих органів тільки набирає темпів, а досягнення вже явні.

Тільки за шість місяців цього року до центрів надання безоплатної  правової допомоги області  звернулося близько 13-ти тисяч краян. Це вдалося досягти завдяки реформуванню всієї правничої структури.

Чи не головним напрямком в роботі органів юстиції є державна реєстрація. Так, на Хмельниччині діють такі сервіси як «Шлюб за добу» та видача свідоцтва про народження дитини в пологових будинках. Також завдяки реформі вдалося спростити процедуру із проставлення апостилів.

Про досягнення у виконавчих провадженнях також йшлося під час брифінгу. Адже, виконавча служба приносить чималі надходження до бюджету. Окрім цього, вже незабаром в області запрацюють приватні виконавці.

На досягнутому тут зупинятися не будуть, вже з вересня цього року стартує новий проект «Маю право», який дозволить людям більше знати про свої права та як і в яких випадках  їх застосовувати.

 

" " " "