+5 нових скверів у Хмельницькому

1235

Обласний центр стане зеленішим. У Хмельницькому мають з’явитися аж п’ять нових скверів і парк. Таке рішення на останній сесії ухвалила міська рада. Розкидані зелені об’єкти по всьому місту: це і Озерна, і Виставка, і Катіон. Парк з’явиться на річці Кудрянка на площі в понад п’ятдесят п’ять гектарів орієнтовно в районі Книжківців. Так обіцяють землевпорядну документацію виготовити цьогоріч.

Цю ділянку за адресою Залізняка,1, що поблизу озера, відвоювали через суди ще 2017-го. Ласий шматок прибережної землі забудовник вирішив використати для зведення житлової дев’ятиповерхівки, а не для торговельного центру, який мав будувати згідно із дозволом.

І ще три розмістяться у різних районах міста.

Всього ж нині у Хмельницькому налічують шістнадцять скверів та парків. Очільник департаменту містобудування переконує – фактично їх є значно більше, та решта просто не задокументована. Над цим планують працювати наступні кілька років.

Скоріше за все сквери створять або місця під ними облагородять вже наступного року, а от із п’ятдесяти п’яти гектарним парком доведеться «погратися» довше.

" " " "