5 років минуло: Хмельницький заполонили «Ангели пам’яті».

1004

Хмельницький заполонили «Ангели пам’яті». Цьогоріч обласний центр вперше доєднався до однойменної тихої акції мистецької агенції «Територія А». Понад три з половиною тисячі витинанок прикрасили територію довкола Янгола Скорботи та меморіалу на честь Героїв Небесної сотні. Такої кількості учасників, кажуть у міській раді, навіть не сподівались. Адже, захід – добровільний, а кожен янгол – індивідуальна робота тих, хто не забув про лютневі події 2014-го.

Довкола меморіалу пам’яті Героям небесної сотні – біло. Тисячі паперових янголів прикрасили вічно зелені туї та кожен закуток. Хмельницький став учасником тихої загальнонаціональної акції «Ангели пам’яті».

До пам’ятника Героям Небесної Сотні у власну обідню перерву прийшов і Ігор Олійник. Сьогодні він – радник міського голови. А 5 років тому стояв на Майдані. Каже, сьогодні тут, бо інакше не міг. Серед загиблих – його побратими.

Із болем у серці події тих днів пригадує і міський голова. Олександр Симчишин – також із янгеликом. Зізнається, робив не сам. Каже, відверто вражений кількістю паперових символів пам’яті.

Білі янголи 18 лютого з’являються у багатьох містах країни. Загальнонаціональна акція триває вже 5 рік поспіль. Цьогоріч вона серйозно розширила свої кордони.

Хмельницький у акції – вперше  масово. До обіду пам’ятники Ангела Скорботи та пам’яті Героїв Небесної Сотні прикрасили три з половиною тисячі символів пам’яті. Їх не зніматимуть доки дозволятиме погода.

 

 

 

 

" " " "