50 тисяч доларів – саме стільки вартують конкретні справи депутата Хмельницької обласної ради Миколи Харкавого.

2151

50 тисяч доларів – саме стільки вартують конкретні справи депутата Хмельницької обласної ради Миколи Харкавого. Учора Його затримали на гарячому  під час отримання хабаря. Гроші конкретівець вимагав у керівника комунального підприємства, обіцяючи залишити того на посаді. За даним фактом правоохоронці уже відкрили кримінальне провадження.

Кошти, які одержав хабарник правоохоронці вилучили, а його затримали. За вимагання посадовцю світить від 8 до 12 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна. Власне, якщо до відповідальності дійде, конфісковувати у пана Харкавого таки буде що. Колишній держслужбовець– начальник Хмельницької, Львівської та Тернопільської митниць, а сьогодні – скромний викладач вузу та депутат-конкретник Хмельницької обласної ради  заробляє не так багато. За 2016-рік, до прикладу, задекларував ледь більше 11 тисяч гривень доходів. А, от, живе далеко за межею бідності. Переконує, усе завдяки дружині.

Дохід дружини за 2016-ий склав 986 тисяч гривень. Утім, це – лише крапля в морі. Бо грошові збереження родини Харкавих обраховуються сотнями тисяч не гривень, а доларів США.

Майна у родині депутата-конкретника також не бракує. В саммого Миколи Харкавого – 2 квартири – у Києві та у Львові. В дружини – квартира у Кам’янці, адмінбудівля у понад 1000 квадратів на Чемеровеччині та 2 готельно-туристичні комплекси у місті над Смотричем. Причому зявилося все це, коли обіймав керівні посади на митниці, отримуючи доволі скромну зарплатню.

Незрозуміло звідки і в пана бідного держслужбовця, викладача, і у його дружини такі великі статки. Хоча, зважаючи на суму хабаря, котрий вимагав як депутат лише за вирішення одного питання й на те, що робилося на митниці за часів Януковича, коли, Микола Харкавий якраз і керував, висновки напрошуються самі.

Безпечність та впевненість у власній безкарності, у даному випадку перемагає закон. Але так бути не має, принаймні у цьому переконані й на це сподіваються громадські діячі Хмельниччини.

Слідство у справі Харкавого триває. Сьогодні київський суд має обрати для нього міру запобіжного заходу.

" " " "