586 років Хмельницькому.

1399

А після ярмарку хмельничани почали святкувати.  У першій половині дня містяни могли насолодитися виставками дитячих художніх робіт та інсталяціями. Розважали присутніх і показовими виступами молодих спортсменів. На майданчику біля кінотеатру Шевченка проходила урочиста частина. Зі сцени вітали громадян, які зробили вагомий внесок у розвиток міста. Нагороду отримав і міський голова.

Центр міста був заповнений різноманітними виставками і ярмарками. На початку стометрівки розмістили інсталяцію «Живописний куб». Також були виставки, які несли не лише розважальний характер, а й пізнавальний. До прикладу, музей історії міста представив фотографії, які відображали його розвиток.  Відтак можна було побачити Хмельницький з висоти пташиного польоту починаючи з 1800-го року.

Впродовж дня у центрі міста можна було купити вишиванку на будь який смак. Ще більший асортимент представляли картини, глечики, ручні прикраси, вироби з дерева. Біля самого кінотеатру Шевченка розташували величезний стенд «Я люблю Хмельницький» де кожен міг залишити своє побажання для міста та його мешканців.  Учні художніх шкіл створювали вуличний колаж, який сягав 5-ти метрів.

З нагоди відзначення 586-ї річниці до міста завітав представник Парламентської ради Асамблеї Європи. Він вручив Почесний прапор Ради Європи місцевій владі. На думку європейських гостей, місто рухається  в напрямі євроінтеграції та економічного розвитку.

Традиційно зі сцени отримали нагороди бізнесмени, волонтери, видатні діячі та митці. Бо – зробили вагомий внесок у розвиток міста. Також цього року звання «Почесного громадянина Хмельницького» отримало четверо людей – двоє посмертно.

За військові подвиги у Іловайському котлі був відзначений Ігор Гордійчук. Нажаль, він не зміг особисто приїхати за нагородою, та зв’язався з містянами по скапу.

Усі задумані локації працювали згідно графіку.  Кожен присутній мав можливість знайти собі розвагу до смаку.

 

" " " "