У Апеляційному суді області побувала делегація в складі представників судової системи та Міністерства міжнародних справ Канади.

1202

У понеділок в Апеляційному суді Хмельницької області побувала делегація в складі представників судової системи та Міністерства міжнародних справ Канади. Цей візит відбувся в рамках канадсько-українського проекту  «Підтримка судової реформи в Україні», до якого долучено і Хмельниччину.

Вперше в історії поріг Апеляційного суду Хмельницької області переступили голова Верховного суду провінції Британська Колумбія  Роберт Бауман, директор групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту Канади  Бренда Капер, Радник  Посольства Канади в Україні Бронвин Курден, провідний експерт проектів Посольства Канади в Україні Валерій Олійник.

Здійснивши невелику екскурсію судом,  гості відвідали два судових засіданнях як цивільної, так і кримінальної  справ. Далі, сповнені  вражень, зустрілися  із суддями.

До «Проекту підтримки судової реформи» Хмельниччину залучили дякуючи активній ініціативі голови Апеляційного суду області.

Анатолій Марцинкевич розповів про те, із якими проблемами нині стикаються суди на місцях. Лиш 79 із 136 суддів Хмельниччини мають право відправляти правосуддя, один із судів взагалі залишився без суддів.

«Проект підтримки судової реформи в Україні» розрахований на 5 років та фінансується Урядом Канади. В Україні діє рік. Складається із трьох профільних компонентів. Пілотними областями щодо першого компоненту є Хмельницька та Запорізька області. В ньому йдеться про посилення суддівської незалежності, удосконалення судової практики  і забезпечення її єдності   Верховним судом.

 

 

 

" " " "