Хмельничан закликали доповідати про корупційні порушення. До обласного центру приїхав директор територіального управління НАБУ.

1293

12 серпня офіційно розпочало роботу Львівське територіальне управління Національного антикорупційного бюро України. Окрім Львівського регіону, його повноваження також поширюватимуться на Волинську, Закарпатську, Чернівецьку, Тернопільську, Івано-Франківську, Рівненську і Хмельницьку області. Аби розповісти про свою роботу та поспілкуватись із хмельничанами, до обласного центру приїхав директор Львівського територіального управління НАБУ.

Львівське територіальне управління НАБУ розпочало свою роботу ще влітку. Опікуватись управління буде кількома західними регіонами, зокрема – Хмельниччиною. Директор управління Тарас Лопушанський завітав до обласного центру та закликав громадськість і журналістів активно допомагати борцям з корупцією.

Тарас Лопушанський зазначив, що НАБУ – відносно новий орган для України, не тільки за назвою, але й за принципами роботи. Він зазначив, що вперше правоохоронний орган було створено з нуля, на засадах відкритого і прозорого конкурсу.

Конкурс на посади в НАБУ був досить великим – 50-60 чоловік на місце. Відповідно до законодавства, загалом максимальний штат НАБУ не може перевищувати 700 осіб. Середній вік детективів 28 – 30 років. Керівництво бюро каже, це саме ті люди, які будуватимуть нову державу. Крім того, в національному антикорупційному бюро функціонує рада громадського контролю. Раніше таких рад в правоохоронних органах не було.

 Пан Лопушанський переконує, антикорупційне бюро найвідкритіше серед усіх органів і ту інформацію, яку можуть надати в межах законодавства ніколи не приховують. Разом з тим керівниками нових антикорупційних органів також заявляють, що їхнім ворогом фактично є судова система. Коли в суді зникне таке поняття як «каста недоторканих», можна буде розраховувати на справедливі вироки.

 Нині антикорупційне бюро розслідує 398 кримінальних проваджень, в яких фігурують найвищі посадовці держави.

 

" " " "