Швидкість, алкоголь та дороги: в поліції назвали найвагоміші першопричини ДТП

1361

Швидкість, алкоголь та дороги: в поліції назвали найвагоміші першопричини ДТП. Кажуть, кількість атопригод в краї насторожує. В порівнянні із 2019-им їх побільшало на 5 %. Водіїв не зупиняють ані дороговартісні штрафи, ані загроза загибелі на дорозі. Правоохоронці наразі вкотре звертаються до свідомості.

Кількість ДТП на Хмельниччині у порівняні з минулим роком зросла на цілих 5 %. Це – багато, кажуть правоохоронці. Особливо, якщо рахувати жертв: 46 у 2019-му проти 58-ми у 20-му. Все частіше й частіше люди гинуть через порушення ПДР.

Це – традиційні порушення. У поліціїконстатують,цьогоріч до них додались і нетрадиційні. Велике будівництво частенько стає причиною ДТП. Щоправда це – геть не вина дорожників, кажуть правоохоронці.

Поліцейські кажуть, водії просто ігнорують дорожні знаки. Адже, якщо розмітка відсутня, попереджувальні вказівники – скрізь. Тому звертаються до водіїв із проханням бути пильними та обережними на дорозі – берегти власне життя та здоров’я близьких і рідних.

В поліції додають, з 1 жовтня в Україні – нові правила кермування. В осінньо-зимовий період за містом не забувайте вмикати денні ходові вогні або ближнє світло.

" " " "