6 із 17-ти: на Хмельниччині на час карантину не працює 11 шкіл-інтернатів

1831

6 із 17-ти: на Хмельниччині на час карантину не працює 11 шкіл-інтернатів. Дітей із державних закладів повернули додому. Таке рішення ще до початку обмежувальних заходів прийняла спеціально створена обласна комісія. Очільниця служби у справах дітей краю каже, до того, як віддати підопічних батькам, пильно промоніторили стан справ у кожній окремій родині. Назад додому повертали лише тих, чиї родителі встигли облаштувати побут і взятися за розум. Так, із 4000 тисяч державних дітей, 1600 повернулися додому.

Майже половина вихованців інтернатних закладів краю – удома. 1600 дітей іще до початку загальнодержавного карантину повернули батькам. Залишили лише тих, кого повертати нікуди.

У Службі у справах дітей не приховують, передача дітей у руки родителям також – серйозний ризик. Тож, попри попередню перевірку, стан справ в родинах продовжують моніторити. Роблять це щоденно за допомогою органів місцевого самоврядування. До найпроблемніших навідуються самі.

Очільниця обласної служби додає, родини не лише контролюють – їм намагаються допомагати всіма можливими способами. Найближчим часом, до прикладу, очікують на гуманітарну допомогу. Це будуть не кошти, а їжа та одяг. Списки із найнеобхіднішим уже передали на Київ.

 

" " " "