60 робочих місць за два роки. У Хмельницькому підбили підсумки проекту регіонального розвитку ринку праці

1154

60 робочих місць за два роки. У Хмельницькому підбили підсумки проекту регіонального розвитку ринку праці. Фінансував проект Європейський Союз у чотирнадцятьох регіонах України. Кожна із областей обирала свій напрямок, хтось розвиток зеленого туризму, а інша – молочного господарства. Хмельниччина ж працювала над створенням сучасної моделі управління регіональним розвитком ринку праці. У рамках цього проекту, до речі, відремонтували нове приміщення Департаменту соціального захисту, відкриття якою співпало із завершенням проекту.

Два з половиною роки на Хмельниччині тривав проект міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу «Створення сучасної моделі управління регіональним розвитком ринку праці в Хмельницькій області». Чотириста тисяч євро на реалізацію проекту спрямував Європейський Союз. За ці гроші провели кілька десятків тренінгів, а участь у проекті взяли  майже чотириста краян. Головне, переконують у соцізахисті – створення умов для само зайнятості.

Нинішній міський голова Хмельницького стояв на початках проекту: тоді був заступником губернатора. Переконаний з-поміж можливих варіантів втілення проектів наша область обрала найефективніший шлях.

Нині ж місто теж не відвернулося – профінансувало ремонт фасаду Департаменту. До речі, закінчення проекту співпало із відкриттям нового приміщення обласного соцзахисту. Тут зібрали усі служби, аби клієнтам було зручніше. Сучасний ремонт теж здійснили частково за кошти від ЄС. Та не мложна залежати від закордонних асигнувань. До прикладу, місто Хмельницький відоме легкою промисловістю, аподаткових надходжень від, скажімо, швейного бізнесу, надто мало: більшість підприємців воліють працювати у тіні.

З іншого боку – кваліфіковані працівники воліють працювати закордоном, за більші заробітні плати, попри те, що навчала їх спеціальності саме Українська держава.

" " " "