Протягом 2020 року доходи лісових господарств Хмельницької області склали 607,6 мільйонів гривень

783

У Хмельницькій області протягом 2020 року загальний дохід державний лісових господарств склав 607,6 мільйонів гривень. Про це розповіла прес-служба Хмельницького обласного лісового і мисливського господарства.

Загалом протягом минулого року підвідомчі підприємства Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства реалізували більше 525 тисяч кубічних метрів деревини, виручка за яку склала 607,6 мільйонів гривень.

Серед порід, які користувалися особливо великим попитом – дуб та сосна. Інші ж породи серед клієнтів мали меншу популярність. Особливим чинником, котрий великою мірою впливає на попит на деревину, є зростання вартості блакитного палива. Через це велика кількість підприємств та представників громадськості надають перевагу дровам. При цьому, згідно державним вимогам, обсяги лісокористування дещо обмежені, але незважаючи на це лісівники Хмельницького краю задовольнили попит споживачів.

Продаж деревини проводився переважно на аукціонних електронних торгах і через популярну онлайн-платформу електронних публічних закупівель Prozorro.

Читайте також: Утилізація ялинок – як правильно віддати зелену красуню на переробку

“Вперше в Україні з ініціативи державних лісогосподарських підприємств Хмельниччини в грудні минулого року започатковано торги в новому форматі, який дає можливість всім покупцям попередньо, прямо на складах підприємств здійснити огляд лісопродукції, яку виставили на аукціонні торги”, – додають лісівники.

" " " "