650 кілометрів пішки. До Хмельницького прийшов «Ходотон 2018».

1886

Інтегрувати дітей, які позбавленні батьківського піклування, у сучасне доросле життя. В рамках пішого марафону «Ходотон 2018» до Хмельницького навідалися волонтери із Канади. Мета благодійного  проекту – закликати владу реформувати систему інтернатів.

«Ходотон 2018» в Хмельницькому. Місяць тому у столиці відбувся  старт благодійного пішого марафону.  Метою заходу є привернення уваги влади до проблем дітей, котрі позбавленні батьківського піклування.

Більше ніж за два місяці волонтери міжнародного фонду «Нове покоління» мають дійти до селища Ворохта. Там  вже десятки років для дітей, котрі знаходяться у будинках-інтернатах, влаштовують навчально-літні  табори.

Роберт свого часу був вихованцем школи-інтернату.  Волонтер зізнається, коли залишив стіни навчального закладу, пристосуватися навіть до банальних побутових потреб було досить важко. Тепер на власному  досвіді буде розказувати дітям, як жити самостійним життям.

Кожного року діти  Хмельницького дитячого будинку відпочивають у літніх таборах. Частина з них поїхала навіть до Сполучених Штатів Америки. Директор закладу каже, намагаються якомога більше уваги приділяти саме інтеграції дитини у суспільство.

" " " "