Пожежа ССО

396

Все, як у житті, хоча й за сценарієм. Тривожне повідомлення про підозрілий предмет, потерпілі, які наковталися диму, евакуація всього особового складу. Днями у Теруправлінні Служби судової охорони трапилася надзвичайна ситуація. На щастя тривога була навчальна. Операцію із знешкодження уявної вибухівки та гасіння вогню ініціювали судові охоронці. Все для того, аби знати, що робити, коли лихо трапиться.

Співробітники теруправління, почувши сигнал «Тривога», діяли швидко, рішуче та головне, організовано. Усі без зайвих відволікань залишили свої роботі місця під час тренувальної евакуації та практичних відпрацювань на випадок пожежі.

Менше пощастило черговому, який наковтався диму, коли виводив на сходові марші співробітників. Йому допомагають покинути приміщення вогнеборці.

Тим часом, у холі теруправління працюють вибухотехніки. За легендою, тут знайшли вибухівку. Фахівець розповідає, зазвичай, її камуфлюють і розпізнати небезпеку, буває вкрай важко. Тому радить, одразу бити у всі дзвони і нічого не чіпати.

Такі заняття вкрай важливі, адже тренування загартовують від невмілих дій, паніки та допоможуть врятувати життя в різних екстремальних ситуаціях.

За статистикою, найчастіше трагедії трапляються через незнання елементарних правил поведінки до прибуття пожежних та невміння користуватися засобами пожежогасіння. Відтак, вогнеборці нагадують, як це правильно робити.

Для судових охоронців, територіальне управління – це фактично другий дім. Тут їм повинно бути – безпечно. Саме тому для командування створення таких умов є пріоритетним. Цій меті служать системи відеоспостереження та пожежної безпеки усіх приміщень. А ще дотримання простого правила: попереджений – отже озброєний.

 

" " " "