8 тисяч для підприємців, або Чому обіцяна допомога Зеленського зовсім не допоможе бізнесу

624

8 тисяч для підприємців. Президент України анонсував власне бачення програми підтримки малого та середнього бізнесу. Його Володимир Зеленський нещодавно озвучив у власному відеозверненні до народу. Серед головного – матеріальна допомога для ФОПів та людей, котрі залишилися без роботи. Суму у 8 тисяч гривень обіцяють виплачувати пропорційно до простою. Чи допоможе така державна підтримка – ми поцікавились у підприємців. Вдоволеними, повірте, залишились далеко не всі.

Знайомтеся, це – Марія. Дівчина працює барменкою у одному із ресторанів Хмельницького. Сама хоч і не профі у економіці, певна, анонсована допомога Зеленського – ніяка не допомога. Дівчина при роботі – її ніхто не звільняє, значить на неї цю суму не виплатять. Єдина надія, як і раніше – зарплата, щоправда не повна.

Власниця ресторану Олена Пенкаль також не у захваті від нових гарантій гаранта. Каже, наразі із центру – жодних пояснень, а, отже, надії – жодної.

Насправді до Президентської допомоги у рестораторки більше питань, аніж відповідей. Чому лише ФОПам, чому лише звільненим, і чому – 8 тисяч? Переконує, витрати на утримання навіть закритого ресторану в два, а той три рази більші.

Пані Олена ділиться, відколи ввели карантин – постійно у збитках. Податки платить, людей не звільняє, а від держави – підтримки жодної.

Чому держава начхала на підприємців – рестораторка, каже, зовсім не розуміє. Адже, бізнес – основа української економіки.

Рестораторка певна, навіть із одноразовою допомогою від Зеленського, іще одного локдауну бізнес не витримає. Певна, кращий варіант для стабілізації ситуації – це не анонсовані 8 тисяч, а реальний діалог з підприємцями.

" " " "