На Хмельниччині засудили байкера, який скоїв летальну ДТП із двома загиблими

Щоб ухвалити вирок, Феміді знадобилося більше чотирьох років

834

Віньковецький районний суд на Хмельниччині розглянув справу щодо  обставин ДТП, скоєної жителем міста Бар Вінницької області у Деражні. Аварія сталася ще в липні 2016 року, і відтоді тривало слідство – досудове, а згодом і судове.

Як встановило розслідування, того дня житель міста Бар їхав своїм мотоциклом Kawasaki по вулиці в Деражні. Байкер мчав із великим перевищенням швидкості, як це робив уже не раз. Він ще й любив похизуватися своєю швидкою їздою перед знайомими. Ці факти з’ясуються згодом, у ході слідства.

А в той нещасливий день байкер не врахував швидкості свого мотоцикла та не зміг вчасно загальмувати, коли побачив на дорозі перед собою скутериста із пасажиром.

В результаті зіткнення 32-річний водій із Деражні загинув на місці події. Його 21-річний пасажир із села Степівка прожив трохи довше: він помер від травм у районній лікарні.

Читайте також: На Хмельниччині засуджено водія за п’яне ДТП, в якому загинула ненароджена дитина

Ні в ході слідства, ні на суді 28-річний байкер своєї вини у цій смертельній ДТП не визнав. Однак слідство зібрало більше ніж потрібно доказів його причетності до цієї трагедії і його вини в тому, що сталося.

Отже, суд призначив йому за скоєну ДТП сім років позбавлення волі. Крім того, винуватця на два з половиною років позбавлять прав на водіння.

Чи врахують йому до покарання строк, доки тривало слідство, невідомо.

" " " "