Або багатій, або злидень – про е-декларації посадовців .

1798

Чиновники – різні, а, от, проблеми – тИпові: громадські активісти проаналізували декларації посадовців краю. Під приціл потрапили депутати міської та обласної рад, очільники комунальних підприємств міста, посадовці ОДА та судді – обласного адміністративного та Хмельницького міськрайонного судів. В загальному це – 298 декларантів. Майже до всіх них, кажуть активісти, в результаті виникло більше питань, аніж відповідей. Хиби майже однакові, причому як у багатіїв, так і в злиднів. Що спантеличило громадськість і де помилились чиновники?

Чиновники – різні, а, от, проблеми – тИпові: громадські активісти проаналізували декларації посадовців краю. Із 298 проаналізованих декларацій – помилки в більшості. Багатії, до прикладу, активно приховують про свої статки. У деклараціях дохід – один, а накопичення – геть інші. Під ковдрою та в банках зазвичай мільйони, а зарплатні – як кіт наплакав.

Єдине чого не приховують чиновники – це подарунки. В основному ті, які отримують члени їхніх родин від інших родичів. Що там казати, такі суми сховати навряд чи вийде, адже це не традиційні півтисячі на День народження, а мільйони гривень

Що сказати – посадовцям відверто щастить. Причому не тільки із подарунками, а і з покупкою авто. У багатьох чиновників в декларації машини класу люкс навіть не за ціною Ланосу.

Якщо деяким посадовцям можна позаздрити, то деяким краще поспівчувати. Особливо це стосується депутатів міської та обласної рад. Серед них, як виявляється, чимало злиднів – не мають нічого, живуть ніде і заробляють «нуль». До таких ,кажуть активісти, мають чи не найбільше питань. Адже, переконані, так бути категорично не може.

Для того, аби декларанти навчились говорити правду, кажуть активісти, уже готують реакції на декого у відповідні органи. Додають, сподіваються, що їх розглянуть, а винних покарають, адже завідома неправдива інформація в електронній звітності тягне за собою як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

 

" " " "