АГРОФОРМУВАННЯ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ ВСТУПИЛИ В АКТИВНУ ФАЗУ ЖНИВ

271

Урожайність всіх культур – на рівні минулого року, а озимого та ярого ячменю на 3-5 центнерів вища,– повідомили в управлінні розвитку агропромислового комплексу Хмельницької ОВА. Поступово зростають ціни на зерно нового врожаю. Наприклад, тонна зерна озимої пшениці за останні 10-15 днів подорожчала на півтори тисячі гривень і становить 5 000 гривень за тонну. Зібрати без втрат урожай – одне з ключових завдань аграріїв.

В Україні розпочався сезон збору врожаю. З метою безпеки Хмельницькі рятувальники завітали на поле, де відбувається процес збору збіжжя. На ячмінному полі – техніка з водою в разі пожежі та трактор із плугом, аби врятувати врожай від полум’я.

Кожен трактор оснащений справними вогнегасниками. Чудово розуміють всю серйозність ситуації й механізатори. Кажуть, права на помилку не мають, адже зараз Україні як ніколи потрібен хліб.

Важлива техніка безпеки й у місцях де зберігають збіжжя, аби вогонь не поширився далі, доки приїдуть вогнеборці. Проінспектувавши ангари рятувальники виявили лише декілька недоліків, та їх керівництво товариства пообіцяло негайно усунути.

Рятувальники наголошують, в період збирання врожаю категорично забороняється спалювати стерню, післяжнивні залишки та розводити багаття на полях. Адже найменша необережність з вогнем, а також технічна несправність збиральних машин  –можуть призвести до повного знищення врожаю.

" " " "