Агровиставка на Поділлі.

920

Все, чим багата українська земля, все, що вона плодоносить – експонувалося, а дещо й продавалося на обласній агровиставці. Організували ярмарку на околиці Хмельницького, біля оптово-роздрібного ринку «Поділля».

Це вже 31-ша обласна виставка-ярмарка сільськогосподарської продукції.. Між ними є багато спільного, але дещо і відрізняє. З кожним роком Поділля багатшає : зростають здобутки  наших земляків,більшає народних майстрів,котрі приїжджають сюди із народними виробами. Увагу відвідувачів цьогорічної виставки одразу ж привернув величезний коровай у вигляді карти Хмельниччини, який виготовили у Кам’янці-Подільському. ВІн одразу ж потрапив до книги рекордів України.

Багатий коровай можуть спекти у кожному районі Хмельниччини. Адже нинішнього літа, незважаючи на складні погодні умови, повсюдно зібрали високий урожай ранніх зернових культур. У середньому по області кожен гектар дав по 53 центнери- це найвищий ужинок в Україні. Щедро вродили поля, які обробляють механізатори  групи компаній «Вітагро». Працівники цього колективу досягають вагомих успіхів не тільки у рослинництві, а й у тваринництві та садівництві. Свою продукцію вони експонували, а бажаючим і продавали на виставці-ярмарці.

На Хмельниччині зеленіють великі лісові масиви, які не тільки є легенями області, а й крім деревини, дають ще чимало вітамінних плодів. Якнайбільше їх подати до столу споживачів і прагнуть лісівники, котрі у теперішніх умовах урізноманітнюють види своєї діяльності.

Серед учасників обласної виставки-ярмарки було чимало і пасічників. Вони пропонували відвідувачам різні види продукції бджільництва.Торік, скажімо,Україна найбільше в Європі виробила та реалізувала меду. Цьогоріч його менше.

Крім невтомних трудівників нашу область збагачують і талановиті народні умільці, які також експонували та продавали свої вироби. А повітря над цьогорічною виставкою,як і попередніх, полонив запах різних смачних страв, наповнювали дзвінкі голоси професійних та самодіяльних музикантів та співаків Хмельниччини.

" " " "