Акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» влаштували рятувальники для дошкільнят та школярів Хмельницького.

1048

Одним із пріоритетних напрямків діяльності рятувальників є навчання населення, у тому числі підростаючого покоління, правилам безпеки життєдіяльності та діям на випадок виникнення надзвичайних подій. Саме тому рятувальники влаштовують для дітей акції “Запобігти! Врятувати! Допомогти!”. Нині хмельницькі вогнеборці 1-ї державної пожежно-рятувальної частини завітали до ДНЗ № 30 та 27-ої школи. Рятувальники розповіли школярам правила пожежної безпеки, яких важливо дотримуватись як вдома, так і закладах освіти.

Аби навчити дітей правил безпеки змалечку та виховати у малечі інтерес до пожежно-рятувальної справи працівники Управління ДСНС регулярно проводять для дітей шкільного та дошкільного віку різноманітні цікаві заходи. Так, вогнеборці завітали до ДНЗ №30. Тут вони показали малюкам як працює пожежна автівка, розповіли як користуватись рятувальним приладдям.

Безумовно, пожежна автівка та рятувальне приладдя викликало неймовірне захоплення у дітлахів. Кожен приміряв каску вогнеборця та навіть посиділи у машині. Та головне, що малюки запам’ятали ті прості правила, які можуть врятувати їм життя.

Також надзвичайники відвідали 27-му школу. Тут рятувальники поспілкувались із учнями 5-7 класів. Під час зустрічі вогнеборці розповіли школярам, наскільки важливо дотримуватись правил пожежної безпеки, до чого можуть призвести ігри з вогнем, що треба робити, щоб не допустити виникнення пожежі і як діяти, коли сталося загорання. Вчителі кажуть, такі акції необхідні для дітей будь – якого віку.

На завершення екскурсії рятувальники відповіли на всі запитання, які виникли у дітей, а також провели бесіду щодо важливості дотримання правил пожежної безпеки.

 

" " " "