Аміачний конфлікт у Ярмолинцях набирає обертів. 

604

Обіцяли, та чи виконали? Два тижні тому ми вже розповідали про конфлікт між жителями Ярмолинець та підприємством «НІТРОСЕРВІС». Суперечки виникли, коли люди помітили, що до їхнього населеного пункту почали завозити невідомі бочки. Виявилося, що у їхньому місті невдовзі запрацює виробництво з переробки аміаку. Люди ж категорично проти. І навіть домоглися розписки від підприємців, що до 20 серпня обладнання вивезуть.

Чекали обіцяного, але марно. Ось так виглядає документ, який чітко гарантує, що підприємство «НІТРОСЕРВІС» 5 серпня припиняє свою діяльність у селі Кадиївка.  А до  20 серпня зобов’язується вивезти цистерни з території «хімскладу», які призначені для виготовлення аміачної води. Та на календарі вже 28-е, а цистерни досі на місці. І їх навіть тестують.

16 днів, які просили підприємці, виявилося недостатньо для демонтажу обладнання. Люди такою халатністю обурені. Тому прийшли за підтримкою до місцевої влади. Кажуть, бояться, що підприємство працює, а їх просто дурять.

Також людям не вдається з’ясувати – хто власник ділянки, на якій нині розгорнулося підприємство.

Ярмолинецька влада каже, про ситуацію знали, але нічого не робили. Сподівалися, що підприємці дотримають свого слова.

А поки подали запити до керуючих установ і чекають відповіді.

Люди налаштовані серйозно. Кажуть, якщо їх не будуть сприймати серйозно, підуть на радикальні дії, але працювати аміачному підприємству не дадуть.

" " " "