«В один дотик», або Е-пенсія: на Хмельниччині презентували програму електронного оформлення пенсії.

1296

Е-пенсія: на Хмельниччині презентували програму електронного оформлення державної допомоги. Відтепер для того, аби подати документи, до Пенсійного фонду йти не обов’язково – усе можна зробити у рідних стінах, з комфортом і без затрати такого дорогоцінного часу. Потрібно для цього небагато – комп’ютер, інтернет, електронний підпис та відскановані документи. Вже маєте усе в наявності?

Не хочете чекати? Маєте альтернативу. Пенсійний фонд розширює можливості. На інтернет-порталі відомства запрацювала так звана е-пенсія. Це – нова послуга, котра допоможе зекономити час. Суть її доволі проста – не виходячи з дому тут можна подати документи на оформлення державної допомоги за віком. Усе, що для цього потрібно – комп’ютер чи ноут-бук, інтернет плюс електронний цифровий підпис.

Вводимо пароль і ми в системі. В особистому кабінеті можна знайти увесь перелік електронних послуг у тому числі і подати документи на оформлення пенсії.

Після вибору виду державної допомоги у вікні з’являється анкета. Її потрібно заповнити, прикріпивши усі необхідні документи. Далі тиснемо Сформувати заяву. І все. Чекаємо до 10 днів на відповідь. Якщо із паперами все гаразд – вас викличуть, аби забрати пенсійне посвідчення. Якщо ж ні – засмучуватись не варто.

В Пенсійному фонді кажуть, наразі мають уже три електронні заяви на оформлення пенсії, одна із яких – вже призначена. Аби йти в ногу з часом наразі працюють і над мобільним додатком програми. Крім того, здійснюють ретроконверсію.

 

 

" " " "