Аналіз декларацій голів фракцій міської ради

1743

Поповнення в родині, поповнення в бюджеті, житло за безцінь і дружини мільйонерки ! Ми продовжуємо аналізувати електронні декларації чиновників і депутатів. Цього разу Юлія Астафурова пильніше придивилася до лідерів фракцій Хмельницької міської ради.

Депутат-забудовник Юрій Вавринюк – голова фракції «Самопоміч» за 2018 рік заробив майже 1 мільйон 400 тисяч гривень.   Та це не порівняти із заощадженнями родини. Готівка сім’ї: 235 тисяч доларів, 75 тисяч євро і 2 мільйони 900 тисяч гривень. Цікаво, дружина-декретниця, яка бавить вже третю дитину, зуміла самотужки накопичити  майже мільйон гривень, 48 тисяч доларів і 18 тисяч євро. А ще Вавринюки позичили третім особам понад 4 мільйони 700 тисяч гривень і 375 тисяч доларів.   Водночас родина має чимало боргів. У 2017-му під заставу квартири, якої до речі немає в декларації,  і автомобіля – депутат взяв 220 тисяч доларів і 1мільйон 300 тисяч гривень позики.  Попри солідні статки власного житла сім’я немає.

Безробітна лідерка «Свободи» у Хмельницькій міській раді Тетяна Калюжна у 2018 році вийшла заміж за Олександра Чорнієвича  – директора департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Хмельницької міської ради. З огляду на декларацію жило подружжя на одну зарплату чиновника. За рік чоловік Калюжної заробив 226 тисяч гривень. Серед нерухомості  – лишень ¼ квартири посадовця у Дубно на Рівненщині. Тож, де вони живуть у Хмельницькому – незрозуміло. Ані машини, ані бізнесу, ані кредитів не  мають. Однак, матеріальне становище пані Калюжна все ж покращила – у 2017-му діячка декларувала тільки 2-х дітей і 11,5 тисяч гривень зарплати у рік.

А у родині забудовника і лідера фракції «За конкретні справи» Руслана Афійчука у 2018 році народилася третя дитина і з’явилася 5-та квартира. Попри те, що об’єкт новий – вартість його не вказана. Власне, як і не вказана ціна решти нерухомості , окрім квартири, що придбали аж далекого 2005 року за майже 100 тисяч гривень. Усе, що новіше, схоже – безцінне. Це ж стосується і автівок – LEXUSLX570 і BMW X5. Бізнес родини майже порівно розподілений: 12 підприємств на депутаті і 9 на дружині Тетяні. Обидва заробили майже по мільйону гривень. На двох накопичили 213 тисяч доларів, 176 тисяч євро і 4 мільйони 800 тисяч гривень готівкою. А ще позичили комусь понад 400 тисяч доларів.

А у лідера фракції «Поруч» Ігоря Добжанського у 2018 році з’явилося два автомобілі  загальною вартістю – 1 мільйон 600 тисяч гривень.  Дружина депутата  – успішна бізнес-леді. На підприємницькій діяльності Галина Добжанська заробила майже 1,5 мільйони гривень. Для порівняння, внесок діяча в родинний бюджет – лишень 91 тисяча пенсії і 43 тисячі зарплати. Заощадження сім’ї – 171 тисяча гривень, 38 тисяч доларів і 8 тисяч євро. У власності: будинок у Стуфчинцях, квартира у Москалівці Ярмолинецького району і 4-ри земельних ділянки у Ярмолинецькому, Новоушицькому і Хмельницькому районах. Бізнес сім’ї – дві будівельних фірми.

Лідер «Батьківщини» у Хмельницькій міській раді Станіслав Мельник теж  має дружину бізнес-вумен. За 2017 рік на підприємництві жінка заробила майже 1 мільйон гривень. І торік теж мільйон. От тільки витратила усі гроші на себе, бо купила автомобіль – MAZDA CX-5  за 909 тисяч гривень, причому 31 грудня 2017 року. Тим часом пан депутат отримав 194 тисячі зарплати, 67 тисяч пенсії і 25 тисяч гривень відсотків за дивідендами. Водночас обранець зумів збільшити свої грошові запаси на 60 тисяч гривень,  тепер на двох мають 219 тисяч гривень у банку  і 19 тисяч доларів готівкою.

Лідер президентської «Солідарності» головний лікар 3-ї міської поліклініки Василь Триняк у 2015 році купив квартиру у Хмельницькому на 100 квадратних метри усього за 49 тисяч гривень. Так- так, вам не почулося. 100 квадратів – за 49 тисяч гривень!  Вартість нерухомості стала відома лише нині, бо у попередніх деклараціях ціна не значилася.  Для порівняння, автівка, що є у декларації – Skoda OctaviaTour, придбана ще 12 років тому, коштувала удвічі дорожче, ніж квартира.  А машин в родині дві: Skoda і DEOLanos. Та це не ще  все. У наступному 2016 році дружині депутата Валентині вдалося придбати житловий будинок  у Хмельницькому на 117 квадратних метрів  лишень за 90 тисяч гривень. Мабуть пощастило!

У підсумку: найбідніший лідер – «свободівка» Тетяна Калюжна. Найзаможніший лідер – «самопомічник» Юрій Вавринюк. Утім, його обходить «герегівець» Руслан Афійчук, бо не має боргів. «Солідарний» Василь Триняк  – «везунчик року», квартира і будинок за 140 тисяч гривень – більше, ніж везіння. У «поручківця» Ігоря Добжанського  та «білосердечного» Станіслава Мельника дружини – хвацькі бізнес-леді.

" " " "