Для учнів та педагогів стартував прикордонний вишкіл

1155

Вже втретє на базі прикордонної академії стартував військовий вишкіл для учнів та студентів. З року в рік захід присвячений популяризації військової справи, підняття патріотизму та українського духу серед молоді. Щорічним ініціатором та організатором таких зборів є народний депутат України Сергій Лабазюк.

Теоретична частина, демонстрація сили українського війська та практичні навички – це сьогодні було в програмі війського вишколу для педагогів предмету «Захист Вітчизни». У Хмельницький на один із військових полігонів з’їхалися вчителі обласного центру та Волочиського і Хмельницького районів.

Як проводити цікаво для учнів урок «Захисту Вітчизни»- розповів практик зі Львова. Педагог впевнений, такі заходи є поштовхом для подальшого розвитку учнів та неабияк впливають на вибір професії.

Окрім теорії, педагогам продемонстрували сили, засоби та вміння 8-го окремого полку спеціального призначення.

Далі вчителі мали змогу не тільки потримати в руках бойову зброю,  а й повправлятися у стрільбі.

Педагоги переконані – такі заходи потрібні  не тільки учням, а й вчителям, адже одне діло – пояснювати теоретичні знання, інше – те, що побачив на власні очі.

Вже п’ять років на сході України точиться війна. Через це навчальна програма предмету «Захист Вітчизни» зазнала неабияких змін. Проте багато чого не вистачає, зокрема – матеріально-технічного забезпечення.

На цьому вишкіл не завершується, далі на навчальному полігоні очікують старшокласників навчальних закладів міста, Хмельницького та Волочиського районів.

 

" " " "