Андріївські вечорниці у Хмельницькому.

887

Українські традиції, музика наживо та святковий настрій. 13 грудня хмельничани відзначали одне з найбільших передноворічних свят – Андрія Первозванного. За стародавніми традиціями цього дня дівчата ворожили, щоб дізнатися – коли зустрінуть свого майбутнього чоловіка,  а хлопці – жартували. І вірили, що саме в цей день усі гадання обов’язково збудуться.  Ттакі дружні посиденьки називали Андріївськими вечорницями.

Біля головної ялинки міста на «Андріївські вечорниці» зібралося чимало люду.

У такому форматі хмельничани відзначали свято вперше. Тобто – всі разом і просто неба. На головній сцені художні колективи міста відтворювали стародавні традиції. Розпочали з танка «Метелиця», який супроводжувався жартівливими співами.

А ще Андріївські вечори знані своїми гаданнями. Тому все, що робилося в ніч з 12 на 13 грудня віщувало майбутнє. Раніше молоді дівчата ворожили, щоб побачити своє майбутнє.

Після завершення театралізованого дійства усі згуртувалися під музику Чумацького шляху. Гурт для містян підготував цікаву несподіванку.

Тільки свято Андрія закінчилося, а в управлінні культури та туризму Хмельницької міської ради вже панують резиденцію Святого Миколая. Тож 19 грудня містяни продовжать веселитися.

" " " "