Прикордонній академії 26.

1064

Єдиний в Україні військовий навчальний заклад, котрий готує оборонців кордону, відзначив свій день народження. Рівно двадцять шість років тому на мапі держави з’явився та розпочав свою діяльність інститут прикордонних військ. З часом заклад став академією. За роки свого існування тут підготували близько дванадцяти тисяч прикордонників.

Олександр Андрушко сьогодні отримав відзнаку за 20-ть років військової служби. Чоловік та його підрозділ у 2014 та 15-му роках брав учать у бойових діях на території Донецької та Луганської областей.

За чотири роки військової агресії з боку східного сусіда у збройних конфліктах взяли участь більше ніж двадцять тисяч прикордонників. Вони проявили мужність у боротьбі проти ворога. Чимало отримали поранення, а 70 оборонців кордону загинули.

За словами ректора академії, з початку війни у закладі відбулися суттєві зміни. В першу чергу – у науковому процесі та підходах до підготовки оборонців кордону.

Окрім цього змінилася система заохочення. Військовослужбовці закладу кожного року отримують житло. До війни цього не було.

" " " "