Ані під носом, ані на бороді: в Україні вводять миттєвий штраф за відсутність маски

569

Ані під носом, ані на бороді: в Україні вводять миттєвий штраф за відсутність маски. Відповідний закон Президент Володимир Зеленський підписав у четвер – 19 листопада. Документ доповнює статтю 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає фінансове стягнення за перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину. Що про це думають хмельничани і чи готові вдягнути маски правильно?

Про новий закон Президента Зеленського хмельничани навіть не чули. Це й не дивно, адже йому лише день. 19 листопада гарант підсилив відповідальність за маски. Люди поки не визначились – це добре чи ні.

Маски видавати, відповідно до закону, ніхто не буде, а, от, штрафувати почнуть вже в суботу. Правоохоронці кажуть, поки з громадянами намагатимуться працювати по-мирному.

Правоохоронці наголошують, маски треба вдівати правильно. Адже якщо раніше в законі йшлось про наявність засобу індивідуального захисту, то тепер мова – про культуру його носіння. Чимало хмельничан таку норму підтримує.

Хмельничани додають, на жаль, усіх привчити вдягати маску не для годиться – не вийде – навіть зі штрафами. Як негативний приклад наводять ринки, а також громадський транспорт. Водій та кондуктор ось цього автобусу, здається, чхати хотіли на нові правила.

" " " "