На Дністрі зафіксували масовий мор риби

Хворі особини можуть заразити людей паразитами

1377

Працівники рибного господарства в Новоушицькому районі зафіксували массову загибель риби в річці Дністер. Про це повідомило видання “Голос України”.

Аби розібратися в ситуації фахівці з Інституту рибного господарства НААН України відібрали ряд зразків біоматеріалу для досліджень та експертизи. В ході аналізів було встановлено, що декілька десятків окунів уражені чорно-плямистою хворобою. При цьому слід зазначити, що відсоток ураження у цієї хвороби досить високий і її спалахи можуть траплятися як в повністю природних водоймах, так і в штучних водосховищах.

Ця хвороба є інвазійною. Вона характеризується появою на тілі ураженої особини чорних плям. Спочатку проявляється на шкірі, а потім уражає м’язи, викривляє хребет.

Більше 60 видів прісноводних риб потенційно можуть “підчепити” цей недуг. Серед них короп, лящ, окунь, плітка, товстолоб та інші.

Дивіться також: На Хмельниччині заборонено вилов риби у зимувальних ямах

При цьому слід зазначити, що у разі вживання ураженої риби людиною ймовірність заразитися глистяною інфекцією підвищується. Однак, якщо при цьому правильно обробити рибу в ході приготування, то такий ризик буде мінімальним.

" " " "