Шепетівський ремзавод успішно випробував нову розробку – РСЗВ “Буревій”

Нова реактивна система залпового вогню "нафарширована" електронікою, що дозволяє їй стовідсотково інтегруватись і оперативно взаємодіяти з іншим озброєнням

2615

Оборонне підприємство “Шепетівський ремонтний завод” провело успішні вогневі випробування нової  РСЗВ “Буревій”, яка має прийти на заміну застарілим “Ураганам”, що досі перебувають на озброєнні українського війська. Про це повідомляє “Сайт міста Шепетівка”, посилаючись на інформацію від Defense Express.

Нова установка зможе використовувати усі снаряди від “Урагану”, а також нові, які мають збільшену відстань дії. Нові снаряди можуть знищувати цілі на відстані до 65 км на відміну від теперішніх, що стріляють не далі 35 км.

Система управління вогню в “Буревії” повністю цифрова. Вона може бути інтегрована в комплекс озброєння, що бере участь у військовій операції. Зокрема, на неї може надходити онлайн інформація від БПЛА-розвідників, які передають інформацію про розташування військових об’єктів противника. Це дасть змогу оперативно реагувати, скоротивши до мінімуму людський чинник, який є гальмівним.

“Випробування “Буревію” проходять у максимальний взаємодії з Міноборони, яке зацікавлено у цій машині. Концептуальний підхід у її створенні: максимальна цифровізація, збільшення дальності стрільби, мобільності, а також комфорту та безпеки військових. Нами повністю розроблено та виготовлено весь пакет направляючих та систему наведення. Вони інтегровані на нове високопрохідне шасі, яке надалі буде оснащено повністю броньованою кабіною”, – повідомив димректор ДП “Шепетівський ремонтний завод” Олег Турінський.

" " " "