Антиросійські санкції в дії

1371

Кібер-стіна для мільйонів. 15-го травня Президент України Петро Порошенко нові санкції щодо Російської Федерації. Під їх дію потрапили як фізичні, так і юридичні особи. Щодо останніх – мова йде про кілька сотень організацій, з них найвідоміші – соціальні мережі «Вконтакті» та  «Однокласники», пошукова система «Яндекс», «лабораторія Касперського», «Мейл Ру», та бухгалтерська програма «1С».

Санкції набрали юридичної сили. Кілька днів тому Президент України підписав указ про запровадження нових санкцій проти Російської Федерації. Під них підпали близько чотирьох сотень різних компаній. Це кримські підприємства та низка російських телеканалів. Та найбільшого розголосу набрала заборона соціальних мереж.

Таке рішення було прийняте у зв’язку із кібератаками на українські ресурси та проросійсьою пропагандою. І зовсім не секрет, що найпопулярнішими в Україні соцмережави правлять федеральні спецслужби. Правники кажуть, після цієї заборони судових тяганин просто не уникнути.

Близько 15-ти мільйонів українців зареєстровані у російських соціальних мережах. Переважно це молодь. Тепер їм доведеться переходити на інші спільноти.  Багатьом користувачам вже приходять повідомлення про шляхи обходу санкцій.

Повне блокування діятиме з першого червня, в деяких інтернет-провайдерів ця заборона вже діє. Та загалом вона розтягнеться на три роки. Або ж до тих пір, поки останній російський солдат не покине української землі.

 

" " " "