Апеляційну скаргу Романа Миколаїва відхилили.

2417

Таки під арештом. 26-го липня Апеляційний суд Хмельницької області розглянув скаргу екс-директора міського Департаменту освіти Романа Миколаїва. Сторона захисту та сам підозрюваний просили феміду змінити міру запобіжного захисту на більш м’яку. Проте суд дану скаргу залишив без задоволення.

Першим до зали судового засідання заводять  Романа Миколаїва, далі заходять активісти та родичі.

За словами захисника, суд  має змінити міру запобіжного заходу  з тримання під вартою на більш м’яку. Пояснюючи це тим, що у підозрюваного на утриманні знаходяться малолітні діти та батьки похилого віку.

Окрім цього, адвокат попросив долучити до матеріалів справи і зо два десятка заяв  щодо готовності взяти Романа Миколаїва на поруки.

Проте сторона обвинувачення з таким проханням захисту не погоджується. Кажуть, якщо  екс очільник міського управління освіти буде вдома, то зможе впливати на розгляд справи.

Сам підозрюваний переконує, у разі зміни запобіжного захисту ухилятися, заважати  або ж тікати від правосуддя не буде.

Після години судового засідання та виступів сторін захисту та обвинувачення колегія суддів пішла до нарадчої кімнати. Радилися, правда,  не довго. Через кілька хвилин винесли рішення – не змінювати ні запобіжний захід, ні термін його тривалості.

Тож екс-очільник міського управління освіти залишатиметься під вартою щонайменше до 15 вересня.

" " " "