«АРТ перетин. Відкрита майстерня»

1814

Одеське мистецтво у Хмельницькому. 21 березня в обласному художньому музеї відкрився унікальний освітньо-виставковий проект «АРТ-перетин. Відкрита майстерня». Цей проект реалізується за підтримки програми Culture Bridge, що фінансується Європейським Союзом. На меті розвивати культурне середовище містян та посилювати співпрацю із іншими культурними містами.

Три виставкових зали і майже 100 картин. У Хмельницькому обласному художньому музеї відкрилася виставка одеських художників. Глядачу презентували три різні погляди на сучасне мистецтво – провокації фальшивої реальності Ігоря Гусєва, класику живопису Юрія Єгорова та руйнування стереотипів Олександра Ройтбурда. Картини останнього впізнавані і наповнені життям.

Мистецтво усіх трьох одеських художників нині посідає значне місце в українському живописі. Вони знані й за межами країни, тому що у своїх роботах використовують унікальні техніки. До прикладу, Ігор Гусєв використовує такий художній засіб як гліч.

Виставка такого масштабу у місті відбувається вперше. Організаторам вдалося об’єднати доволі різні художні напрямки, але вони наглядно презентують унікальний одеський стиль. Він свого часу був спрямований на європейського глядача. Їхні картини чудово доповнюють одна одну. Та все ж глядач зможе відрізнити роботи за настроєм та тематикою.

Переглянути художню виставку можна до 27 квітня.

" " " "