АТ “Хмельницькобленерго” очолило рейтинг найефективніших державних компаній

Словацький рейтинг Інституту економічних та соціальних досліджень (INEKO) присвоїв АТ "Хмельницькобленерго" найвищий бал за показником "Ефективність діяльності"

998

Акціонерне товариство “Хмельницькобленерго” посіло перше місце серед 50 держпідприємств у рейтингу «Прозорість та Фінансова стійкість державних підприємств в Україні» від словацького Інституту економічних та соціальних реформ (INEKO). Про це повідомила прес-служба АТ “Хмельницькобленерго”.

Окрім словацького інституту INEKO, до створення ретингу долучився також Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД).

Так, хмельницькому енергетичному підприємству було присвоєно найвищий бал (9,2) за критерієм “Ефективність діяльності”. Виходячи з оприлюдненої методології створення рейтингу, АТ “Хмельницькобленерго” продемонструвало найвищу ефективність управління капіталами компанії.

Окрім критерія “Ефективнсть діяльності”, підприємство також отримало оцінку В+ за шкалою “Фінансова стійкість”. Така оцінка відповідає восьмій сходинці рейтингу, що теж є досить непоганим результатом враховуючи той факт, що всього було проаналізовано 50 підприємств.

Також хмельницьке підприємство посіло шосту сходинку за показником “Прозорість”. Критеріями для цього оцінювання та аналізу діяльності компанії слугували Прозорість і доступ до інформації, Економічні показники, Державні закупівлі та власність, Кадрова політика, Етика та конфлікт інтересів, благодійна політика.

Читайте також: В “Енергоатомі” розповіли, коли будуть побудовані третій та четвертий енергоблоки ХАЕС

Така висока оцінка з боку вітчизняних аналітиків та іноземних партнерів стала результатом наполегливої праці з боку менеджерів компанії та усього трудового колективу протягом останніх чотирьох років, – переконаний в. о. генерального директора АТ “Хмельницькобленерго” Олег Козачук.

" " " "