Автопробіг за доступне розмитнення у Хмельницькому

1081

Авто – не розкіш, а лише звичайний засіб пересування, принаймні у цьому переконані автовласники Хмельниччини. Учора, 10-го червня, вони зорганізували автопробіг за доступне розмитнення. Понад три десятки автівок на чолі з Миколою Запорожцем, це – перший в Україні запорожець на «євробляхах», стартували у мікрорайоні Ружична та фінішували на Майдані Незалежності.

Вже давно українці звикли, що авто на єврономерах – однозначно іномарка. А ось – руйнівник міфів – Микола Запорожець.

Ви не повірите, це – перший в Україні запорожець на «євробляхах». Авто вироблене, а згодом куплене в Україні, львівські автовласники розмитнили у Польщі.

Тепер Микола їздить на польських номерах, а ось стати назад українцем поки що неможливо. Справа у тому, що в Україні розмитнення буде у рази дорожче. Якщо у Польщі довелося заплатити кілька сотень доларів, то у нас – понад три тисячі. А ще це авто застаре, адже в Україні розмитнити автомобіль можна тільки від 2010-го року випуску. Та тим не менше, автовласники переконані, запорожцю таки бути українцем.

Юлія також не проти, аби її перша автівка була на українській реєстрації. Втім, каже дівчина, дозволити собі таку розкіш, як розмитнити авто в Україні, не має можливості.

Аби розмитнення стало доступним у Хмельницькому влаштували автопробіг. Понад три десятки автівок стартували у мікрорайоні Ружична, проїхалися основними вулицями міста та фінішували на Майдані Незалежності. Фактично сам по собі автопробіг проблему не вирішить, втім, переконані автовласники, це – привід обговорити подальші дії та вкотре показати владі – українці гідні хороших авто.

Аби розмитнення стало доступним, автовласники навіть просувають власні законопроекти та вкотре підкреслюють: авто – не розкіш, а лише звичайний засіб пересування.

" " " "