Без зарплати – на вулиці: працівниці Хмельницьклегпрому влаштували акцію протесту

1502

 Без зарплати – на вулиці: працівниці Хмельницьклегпрому влаштували акцію протесту. Під стіни підприємства прийшли, аби поговорити із керівництвом. Кажуть, воно їм винне заробітну плату. Впродовж карантину більшість із жінок тут відшивали захисні маски. Працювали по 12 годин, аби заробити на хліб, а, зрештою, залишились без копійки та власних речей. Жінок не пускають на територію, аби забрати те, що принесли з собою. Протестантки кажуть, мотивація керівництва – вони ніби тут і ніколи не працювали. Більшість з них й справді на підприємстві не оформлені, хоча докази тимчасового працевлаштування у них на руках. 

 Попри зливу пані Наталя сьогодні – під стінами Хмельницьклегпрому. Жінка каже, погода їй не страшна – страшніше залишитись без копійки. Близько місяця молода матуся заробляла на підприємстві собі і дітям на хліб, втім, заробітку так і не побачила.

 За спиною пані Наталі – іще з десяток жінок, котрі також за свою роботу на підприємстві не отримали ані копійки. Чи не усі вони тут були неофіційно працевлаштовані. Кажуть, на це пішли, адже на карантині залишились без роботи. Додають, коли лишень сідали за швейні машинки – стелили м’яко, а, от, виспатись так і не довелося.

 Серед протестувальниць – і пані Тетяна. Жінка – одна із небагатьох, хто на підприємстві офіційно працевлаштований. На роботу на карантині каже, ходила, правда на паперах була у відпустці – за власний рахунок.

 Свого часу обіцянкам керівництва контори повірила і Альона Костецька. Це – перше робоче місце учениці 9 ВПУ. Досвід – невдалий. Адже, мало того, що залишилась без зарплати, натрапила на приниження. Дівчина каже, коли звернулася до керівника із проханням віддати гроші, нарвалася на лайку.

 Де гроші і чи будуть – ми вирішили запитати і у самого керівника – Володимира Кулакова. Відповідь просто вразила.

 Що ж стосується заборгованості Новатора перед Хмельницьклегпромом, то її, як виявилось, немає. Принаймні в цьому запевнив директор державного підприємства.

 Чому ж люди таки залишились без зарплати – з’ясовувати будуть відповідні органи. Жінки кажуть, звернулися і у податкову, і у управління соціального захисту, і у Держпраці, і до мера, і навіть до обласної ради. В свою чергу інформаційні запити готуємо і ми. Детальніше про ситуацію вже незабаром в програмі «Досить». 

" " " "